2017. március 15., szerda

Interjú Pap Katával

A kötöttség nélküli játék remek, de amikor az ember tele van határidős feladatokkal, pont ez nem mindig fér bele az időbe. Pap Kata az az illusztrátor, akire minden témánál, minden körülmények között számíthatunk. Bori jó alaposan kifaggatta, vajon ő hogyan gondolkodik erről az együttműködésről.



Rímkóci Bori: Hogyan, mikor keveredtél az Író Cimborák közé?
Pap Kata: Ó, hát már magam se tudom. Még az elején valahogyan.

R.B.: Mit jelent számodra a közös munka?
P.K.: Rohanok mindig. Hajtom a kölyköket, érjünk már oda legalább egyszer utolsóelőttiként! Omlik a háztartás, szétterjednek a tárgyak a házban, sosincs rend. Sosincs idő. Jön egy email – Író Cimbiktől felkérés. Nem olvasom el, mert tutira kedvet kapok, márpedig most tényleg nem fér bele. Na jó, csak belenézek, miről van szó...
...Oké, jövő keddre meglesz.

R.B.: Melyik téma volt az elmúlt öt évben a kedvenced?
P.K.: Minden téma másként volt nagyon jó. Szerettem a hosszú lánc-játékokat, amiken lehetett izgulni, mi lesz a vége. Sok olyan vers volt, ami nagyon megérintett. Alapvetően szuper a kötöttségek nélküli illusztrálás, hiszen itt minden alkotó teljesen szabad kezet kap. Erre egy illusztrátornak ritkán van lehetősége.
A legemlékezetesebb közös munka talán az volt, amikor Magolcsay Nagy Gábor hangélményéhez készíthettem illusztrációt, ő pedig egy régi, számomra nagyon kedves rajzomat vette körbe hangokkal. Egészen új dimenziója volt ez az illusztrálásnak. Nagyon élveztem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése