2016. október 30., vasárnap

Akinek kukásautó a vekkere: Simon Réka Zsuzsanna

Faggató: Mit olvasol? Mit hallgatsz? Mit nézel mostanában?
Aki válaszol: Simon Réka Zsuzsanna

A fél lepedőnyi baráti levél büszke tulajdonosa


Minden hajnalban meghallgatom a kukásautót, ahogy csatázik, majd eldübörög mellettünk. Olyankor tudom, körülbelül még egy-két órám van olvasgatni és írni, míg a tizenhat hós riadót nem fúj. Kora reggel a szomszéd óvoda kinti hangszórójából áramló zenebona kíséri a reggelinket. Napközben sokszor Manelre és Harcsa Veronikára ropjuk. Délután a gólyák kelepelését és a fecskék csivitelését hallgatjuk, ahogy átcikáznak az erkélyünk felett.



Sokat olvasnék, de mostanság csak ritkán, lopva, hajnalban sikerült pár oldal Tordon Ákost, Maite Carranzát és Mosonyi Alízt. Pár napja a kezembe kerültek a kamaszkoromban kapott leveleim. Még nem értem a végére az egyik legkedvesebbnek. Egy jó barátomtól kaptam középiskolás koromban, és sokáig a falamon lógott. Egy méter széles és egy méter hosszú iromány. Ma sem értem, hogy tudott ennyire összefüggően ilyen sokat írni egy ekkora papírra. 



Mostanában délelőttönként néha Futrinka utcázom és Maisyt nézek, és esténként, ha még nem koppan a fejem, Sherlock-, Poirot- és Miss Marple-sorozat darabjait.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése