2013. április 23., kedd

Bertóti Johanna: Részlet egy fiú naplójából 6


Pap Kata illusztrációja
április 5., péntek
Nem jut eszembe semmi.
.......................................................................................................
Lehet, hogy a FB elszívta az agyamat?
.......................................................................................................
április 7., vasárnap
   Reggel arra ébredtem, hogy elvették a netet. Már este van, és még mindig nem adták vissza.
   Itthon nagyobb káosz tört ki, mintha a vizet vagy az áramot vették volna el. Vagyis áram nélkül se lenne net, úgyhogy akkor is nagy káosz lett volna.

   De fogadni mernék, ha valaki felajánlotta volna, hogy visszakapjuk a netet a vízért cserében, akkor szó nélkül belemegyünk az alkuba, és vállaljuk a szomjhalált.
   Mondjuk az éhhalál az így is kerülgetett, mert anyu teljesen megfeledkezett arról, hogy enni adjon nekünk.
   Reggel dühbe gurult, mikor látta, hogy nincs net. Mondta, hogy nem tud dolgozni net nélkül (logikus!), mert neki le kell tölteni a nem tudom mit, hogy megtervezze a nem tudom mit a nem tudom mihez. Fel akarta hívni a neteseket, de persze sehol sem találta a papírokat. Erre felfordította az egész házat, és közben apával veszekedett, hogy biztos eltette. De apa szerint anya tette el. Aztán felmerült, hogy esetleg a gyerekek (vagyis mi) tettük el azokat a papírokat. Hát én az igazat megvallva nem is tudtam, hogy a netnek vannak papírjai... Végül előkerültek nagy nehezen, valahogy a kamrába kerültek a befőttes üvegek alá a polcra. Ebben nagyi volt a ludas. Csakhogy őt már senki sem hibáztatta.
   Kati hajnalok hajnalán hisztirohamot kapott, hogy nem tud zenét hallgatni a youtube-ról, és hogy ő zene nélkül nem tud élni. Egyébként tud, hát elég élettel telien hisztizett, aztán hirtelen fogta magát, és átköltözött Renihez, a barátnőjéhez. Tényleg átköltözött, még hálózsákot is vitt, meg fogkefét, és mondta, hogy szóljunk, ha visszaadták a netet, és hogy ő nem hajlandó egy olyan házban élni, ahol ő offline. Mert nemcsak a youtube fájt neki, hanem csetelni sem tudott Renivel net nélkül (logikus!). Na, most már élőben csetelhetnek, így azért egyszerűbb is.
   Jó, hogy elment, így legalább egyedül vagyok a szobában, és csak az enyém a számítógép. Igaz, hogy net nélkül használhatatlan.
   Apa reggel még elég nyugodt volt, csak aztán mikor rájött, hogy este focimeccs lesz, és azt csakis netről tudja nézni, akkor már kezdett nyugtalankodni. Aztán miután anya hiába hívta a neteseket, mert állítólag vasárnap nem dolgoznak, apa akkor már nemhogy nyugtalan volt, de határozottan ideges lett. És azt ismételgette, hogy hiba volt a tévét eladni. Végül nem volt maradása, átment a szomszédba meccset nézni, pedig ki nem állhatja a szomszédot.


Robin Cowcher illusztrációja, mely a http://elonyok.hu honlapon a Közösségi hálózatok fejezetben látható

   Anya még nem jött haza. Ja, nem is mondtam, muszáj volt bemennie a munkahelyre. Mielőtt elment volna, azért eszébe jutott, hogy szóljon: van étel a hűtőben.
  Most egyedül vagyok itthon, unatkozom. Net nélkül elég unalmas az élet.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése